Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις συνεδριάσεις των μεγάλων κεντρικών αυτήν την εβδομάδα.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους σε μια σειρά συνεδριάσεων νομισματικής πολιτικής που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα.

Η Fed εκτιμάται ευρύτερα πως θα δώσει σήμα για ταχύτερο περιορισμό του προγράμματος αγοράς τίτλων, και συνεπώς και ταχύτερο ξεκίνημα της αύξησης επιτοκίων.

Αυτήν την εβδομάδα συνεδριάζουν επίσης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Τράπεζα της Ιαπωνίας, που επίσης οδεύουν προς ομαλοποίηση της δικής τους νομισματικής πολιτικής.

Όπως σχολιάζει το Reuters, η μετρημένη αντίδραση των αγορών στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για τον αμερικανικό πληθωρισμό, υποδηλώνει πως οι επενδυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει τις επόμενες κινήσεις στη νομισματική πoλιτική.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 0,71% στις 28.640 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,48% ο Shanghai Composite στις 3.683 μονάδες, κατά 0,67% ο CSI στις 5.088 μονάδες, κατά 0,39% ο Hang Seng στις 24.088 μονάδες και κατά 0,39% ο ASX στις 7.697 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,28% στις 3.001 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v