Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως ο πληθωρισμός να οδηγήσει σε επίσπευση της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, παρά το ότι η παραλλαγή «όμικρον» του κορωνοϊού επισκιάζει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Προβληματίζει η είδηση για delisting της κινεζικής Didi από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Συντηρείται η νευρικότητα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το ζήτημα του πληθωρισμού, των αυξήσεων επιτοκίων και βεβαίωση της εξέλιξης της πανδημίας, να παραμένουν στο επίκεντρο.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως ο πληθωρισμός να οδηγήσει σε επίσπευση της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, παρά το ότι η παραλλαγή «όμικρον» του κορωνοϊού επισκιάζει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, η είδηση για διαγραφή της κινεζικής Didi από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αναβιώνει τις ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αλλά και για την αυστηροποίηση των κανόνων για τον τεχνολογικό κλάδο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 1% στις 28.029 μονάδες.

Κέρδη 0,88% για τον Shanghai Composite στις 3.604 μονάδες, 0,82% για τον CSI στις 4.895 μονάδες και 0,78% για τον Kospi στις 2.968 μονάδες, κατά 0,1% ενισχύεται ο ASX στις 7.543 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,1% στις 23.763 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v