Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Ανακούφιση στους επενδυτές για τις οικονομικές επιπτώσεις της παραλλαγής «Όμικρον» του νέου κορωνοϊού. Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι εξελίξεις στον κλάδο real estate της Κίνας.

Κοντά σε υψηλό δυο εβδομάδων κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να δείχνουν ανακουφισμένοι για τις ενδείξεις πως η παραλλαγή «Όμικρον» του νέου κορωνοϊού μπορεί να μην δημιουργήσει τόσο μεγάλο πρόβλημα την παγκόσμια οικονομία όσο νόμιζαν αρχικά.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο επανέρχεται ο κλάδος real estate της Κίνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ανεστάλη σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Kaisa, που αντιμετωπίζει προβλήματα χρέους και θεωρείται απίθανο να τηρήσει την προθεσμία για πληρωμή χρέους ύψους 400 εκατ. δολαρίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,42% στις 28.860 μονάδες.

Κέρδη 1,11% για τον Shanghai Composite στις 3.635 μονάδες, 1,45% για τον CSI στις 4.993 μονάδες, 1,34% για τον ASX στις 7.707 μονάδες, κατά 0,34% ενισχύεται ο Kospi στις 3.001 μονάδες και κατά 0,18% ο Hang Seng στις 24.031 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v