Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές

Η εξέλιξη της παραλλαγής "όμικρον" του νέου κορωνοϊού και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στις ΗΠΑ, προβληματίζουν τους επενδυτές.

Η ανησυχία για την οικονομική επίπτωση της παραλλαγής «όμικρον» του κορωνοϊου εξακολουθεί να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, παρά το ότι ακόμα δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την παραλλαγή αυτή.

Προβληματισμό προκαλούν επίσης οι δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ο οποίος επανέλαβε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να περιορίσει ταχύτερα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για να αυξηθούν νωρίτερα τα επιτόκια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,35% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,65% στις 27.753 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 3.573 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 0,25% ενισχύεται ο CSI στις 4.856 μονάδες, κατά 0,56% ο Hang Seng στις 23.790 μονάδες και κατά 1,57% ο Kospi στις 2.945 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί 0,29% στις 7.536 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v