Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η πανδημία και οι εκτιμήσεις για τα αμερικανικά επιτόκια παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Βουτιά 12% για τη μετοχή της προβληματικής κινεζικής εταιρείας Evergrande.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία του νέου κορωνοϊού και τις προσδοκίες για επιθετικότερη σύσφιξη της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής, να παραμένουν στο επίκεντρο.

Εν τω μεταξύ, «βουτιά» 12% καταγράφει η μετοχή της προβληματικής κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, η οποία θα αφαιρεθεί από τον δείκτη China Enterprises. Η καταχρεωμένη εταιρεία προειδοποίησε την Παρασκευή πως έχει λάβει απαίτηση για αποπληρωμή περίπου 260 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας πως στην περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, μπορεί οι πιστωτές να απαιτήσουν επιτάχυνση της αποπληρωμής.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,36% στις 27.927 μονάδες.

Κατά 0,53% υποχωρεί ο Shanghai Composite στις 3.587 μονάδες, κατά 0,23% ο CSI στις 4.889 μονάδες, κατά 0,19% ο ASX στις 7.529 μονάδες, πτώση 1,65% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 23.375 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κινείται 0,17% υψηλότερα στις 2.973 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v