Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα κινεζικά οικονομικά στοιχεία βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα νεότερα από τη Fed.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την κινεζική αγορά να κινείται πτωτικά καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν η εξέλιξη της πανδημίας αλλά και η συνεδρίαση της Fed.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, που τον Νοέμβριο αυξήθηκε κατά 3,8% σε ετήσια βάση, περισσότερο απ’ όσο περίμεναν οι αναλυτές, ενώ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,9% τον Νοέμβριο, λιγότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται πως χθες το Πεκίνο ανακοίνωσε νέες πολιτικές για την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών προς την κατεύθυνση μιας ποιοτικής ανάπτυξης του αναφερόμενου τομέα.

Εν τω μεταξύ, οι FT μετέδωσαν πως οι ΗΠΑ πρόκειται να βάλουν στη «μαύρη λίστα» άλλες οκτώ κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής εμπορικών drones, DJI.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,1% στις 28.459 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,38% ο Shanghai Composite στις 3.647 μονάδες, κατά 0,87% ο CSI στις 5.005 μονάδες, πτώση 1,15% για τον Hang Seng στις 23.363 μονάδες και 0,8% για τον ASX στις 7.636 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi διαμορφώνεται με οριακά θετικό πρόσημο στις 2.989 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v