Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Σήμα Fed για τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Η προσοχή στρέφεται στις σημερινές συνεδριάσεις ΕΚΤ και Τράπεζας της Αγγλίας.

Θετικά αντέδρασαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια στο χθεσινό «σήμα» που έδωσε η Fed για τον πολυαναμενόμενο τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από το επόμενο έτος και τη αισιοδοξία της για τις οικονομικές προοπτικές.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στην Ευρώπη, όπου σήμερα θα υπάρξουν νεότερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Αγγλίας, που και αυτές προσπαθούν να ισορροπήσουν την ανάγκη για στήριξη των οικονομιών τους με την ανάγκη να αποσυρθεί το «εύκολο χρήμα» για να περιοριστεί ο πληθωρισμός.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,43% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 2,13% στις 29.066 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,58% ο Shanghai Composite στις 3.668 μονάδες, κατά 0,35% ο CSI στις 5.023 μονάδες και κατά 0,57% ο Kospi στις 3.006 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε 0,33% στις 23.344 μονάδες και 0,29% ο ASX στις 7.614 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v