Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας επανέφερε στα προ πανδημίας επίπεδα το βασικό της επιτόκιο, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τώρα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ακόμα και τον Μάρτιο.

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ιαπωνικές και νοτιοκορεατικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με το νέο μπαράζ σχολίων από αξιωματούχους της Fed παγιώνει τις προσδοκίες ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμα και τον Μάρτιο, με τις αγορές να προετοιμάζονται τώρα για σφιχτότερες νομισματικές συνθήκες.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μ.β. στο 1,25%, όπως αναμένονταν, επαναφέροντάς το ουσιαστικά στο προ πανδημίας επίπεδο στην προσπάθεια της χώρας να περιορίσει τις αυξήσεις στις τιμές καταναλωτή.

Ο δείκτης MSCI  Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,9% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε πτώση 1,42% στις 28.083 μονάδες.

Απώλειες 0,88% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.524 μονάδες, 0,7% ο CSI στις 4.732 μονάδες, 1,36% ο Kospi στις 2.921 μονάδες, 0,54% ο Hang Seng στις 24.297 μονάδες και 1,03% ο ASX στις 7.717 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v