Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος, με τις μετοχές της Sony Group να καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 10% μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft. Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου.

Απώλειες στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η άνοδος των αμερικανικών yields σε νέο υψηλό διετίας και το παγκόσμιο sell-off στις τεχνολογικές μετοχές προβλημάτισαν τους επενδυτές που ήδη ανησυχούν για τον πληθωρισμό και προετοιμάζονται για μια σφιχτότερη αμερικανική νομισματική πολιτική.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο από το 2014 λόγω διακοπής λειτουργίας ενός αγωγού από το Ιράκ προς την Τουρκία και λόγω των παγκόσμιων γεωπολιτικών εντάσεων.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος, με τις μετοχές της Sony Group να καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 10% μετά την ανακοίνωση της Microsoft πως εξαγοράζει την Activision Blizzard προς περίπου 69 δις. δολάρια –θα είναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό deal στις ΗΠΑ που έχει γίνει ποτέ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκανε «βουτιά» 2,8% στις 27.467 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,32% ο Shanghai Composite στις 3.559 μονάδες, κατά 0,66% ο CSI στις 4.781 μονάδες, κατά 0,77% ο Kospi στις 2.842 μονάδες και κατά 0,14% ο Hang Seng στις 24.072 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX κατέγραφε πτώση 1,02% στις 7.656 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v