Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed σε συνδυασμό με τα ισχνότερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία και στοιχεία για την εταιρική κερδοφορία, επιβαρύνουν το κλίμα.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την πορεία της Wall Street, καθώς οι ανησυχίες για την σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed και τα ισχνότερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία και στοιχεία για την εταιρική κερδοφορία, επιβαρύνουν το κλίμα εν όψει της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον δομικό της πληθωρισμό, που τον Δεκέμβριο αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, καθώς αυξήθηκαν τα κόστη των καυσίμων και των πρώτων υλών. Πρόκειται για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα αύξησης με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δυο ετών, σύμφωνα με το Reuters.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  κατέγραφε απώλειες 1,3% και 0,9% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.522 μονάδες.

Πτώση 0,95% για τον Shanghai Composite στις 3.521 μονάδες, 0,96% για τον CSI στις 4.777 μονάδες, 0,99% για τον Kospi στις 2.834 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,28% δια μορφώνεται ο δείκτης ASX στις 24.887 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX καταγράφει απώλειες 2,33% στις 7.490 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v