Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οι ανησυχίες για την επίπτωση των επιθετικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας πιέζουν τις αγορές και στέλνουν σε νέα ύψη τις τιμές του πετρελαίου. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για την οικονομία της Αυστραλίας.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η ουκρανική κρίση και οι ανησυχίες για την επίπτωση των επιθετικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οδηγούν σε εκτίναξη των πετρελαϊκών τιμών πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι.

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις ρωσικές πτήσης στον αμερικανικό εναέριο χώρο, ενώ στη σημερινή του ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης ο πρόεδρος Μπάιντεν προειδοποίησε τον Πούτιν πως θα «πληρώσει ένα συνεχιζόμενα υψηλό τίμημα» για την εισβολή στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, θετικά στοιχεία για την οικονομία της ανακοίνωσε η Αυστραλία, καθώς η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 3,4% το δ’ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, έναντι αύξησης 3% που περίμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,53% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 1,68% στις 26.393 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,32% ο Shanghai Composite στις 3.477 μονάδες, κατά 1% ο CSI στις 4.570 μονάδες και κατά 1,3% ο Hang Seng στις 22.646 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,3% στις 2.707 μονάδες και κατά 0,28% ο ASX στις 7.406 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v