Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχωρεί 0,1%, ο ASX στην Αυστραλία κινείται θετικά κατά 0,2%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ χάνει 1,5%. Κέρδη 2% για τις τιμές πετρελαίου.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι μετοχές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού παρουσιάζουν μικτές διαπραγματεύσεις σήμερα Δευτέρα, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε απότομα κατά τη διάρκεια του trading στην Ασία. Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη συγκράτηση του κορωνοϊού στην Κίνα και η ενεργειακή κρίση.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται 2% εν όψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ+ που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Παράλληλη, η Ομάδα των 7 κατέληξε σε συμφωνία να θέσει ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου το Σαββατοκύριακο.

Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχωρεί 0,1%, ο ASX στην Αυστραλία κινείται θετικά κατά 0,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai παραμένει αμετάβλητος καιο Senzen χάνει 0,5%. 

Απώλειες 1,5% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και 0,6% για τον KOSPI στη Νότια Κορέα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κερδίζει 0,6% έναντι του κινεζικού γουάν, με την ισοτιμία στα 6,93 γουάν ανά δολάριο και 0,1% έναντι του ιαπωνικού γεν, στα 140,37 γεν ανά δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v