Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κατηφορίζουν οι μετοχές στην Ασία

Ο Nikkei στην Ιαπωνία υποχωρεί 0,4%, ο ASX στην Αυστραλία κατά 0,3%, οι κινεζικοί δείκτες Shanghai και Senzen χάνουν 0,2% και 1,5% αντίστοιχα. Στο επίκεντρο παραμένουν τα σχόλια των κεντρικών τραπεζών.

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κατηφορίζουν οι μετοχές στην Ασία

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται καθοδικά οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, καθώς οι traders εστιάζουν στην προοπτική μιας διαρκούς περιόδου υψηλών επιτοκίων μετά τα σχόλια των κεντρικών τραπεζών στη σύνοδο κορυφής του Jackson Hole την περασμένη εβδομάδα.

Ο Nikkei στην Ιαπωνία υποχωρεί 0,4%, ο ASX στην Αυστραλία κατά 0,3%, οι κινεζικοί δείκτες Shanghai και Senzen χάνουν 0,2% και 1,5% αντίστοιχα, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,4% ενώ ο KOSPI στη Νότια Κορέα κερδίζει 0,7%.

Η μεγαλύτερη πτώση στο Χονγκ Κονγκ αφορά την BYD, η οποία χάνει περίπου 11,9% λόγω της είδησης ότι η Berkshire Hathaway του Warren Buffett είχε μειώσει το μερίδιό της στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων. Η ανταγωνιστική Geely χάνει 4%. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Country Garden είναι 5,6% χαμηλότερα, μετά την αποκάλυψη μείωσης 96% των κερδών της για τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Οι κινήσεις έρχονται, εν μέσω παγκόσμιας πτώσης των μετοχών αυτή την εβδομάδα καθώς οι traders αντιδρούν στους κεντρικούς τραπεζίτες που επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού σε ετήσια σύνοδο κορυφής στο Jackson Hole του Wyoming.

Εν τω μεταξύ, η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της Κίνας συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, καθώς οι ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας που προκλήθηκαν από μια ιστορική ξηρασία έπληξαν την παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων αγορών του κλάδου της μεταποίησης για τον Αύγουστο, ο οποίος μετρά τη δραστηριότητα στον κλάδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, διαμορφώθηκε στο 49,4, κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v