Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Κίνα

Ο Nikkei στην Ιαπωνία χάνει 1,6%, ο ASX στην Αυστραλία υποχωρεί 1,8%, ο Shanghai και ο Senzen στην ηπειρωτική Κίνα κινούνται ήπια, με τον πρώτο 0,1% θετικά και τον δεύτερο 0,2% καθοδικά, ενώ απώλειες 1,5% καταγράφει ο Hang Seng.

Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Κίνα

Ανητικά κινούνται οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα αποτελέσματα ιδιωτικής έρευνας για τη δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων.

Ο Nikkei στην Ιαπωνία χάνει 1,6%, ο ASX στην Αυστραλία υποχωρεί 1,8%, ο Shanghai και ο Senzen στην ηπειρωτική Κίνα κινούνται ήπια, με τον πρώτο 0,1% θετικά και τον δεύτερο 0,2% καθοδικά, ενώ απώλειες 1,5% καταγράφει ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Πτώση 1,9% για τον Kospi στη Νότια Κορέα, όπως και για το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν.

Ο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών της Κίνας Caixin/Markit για τον Αύγουστο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη έδειξε ότι ο κλάδος πέρασε σε συρρίκνωση αυτόν τον μήνα.

Παράλληλα, και τα επίσημα στοιχεία PMI που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα συρρικνώθηκε εν μέσω πρόσφατης αύξησης των μολύνσεων Covid την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων δεκαετιών.

Τέταρτη διαδοχική μέρα βρέθηκε στο κόκκινο η Wall Street, καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την επιθετική νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed –όπως άφησε να εννοηθεί ο Τζέρομ Πάουελ στην ομιλία του στο Τζάκσον Χολ την Παρασκευή- προκειμένου να συγκρατηθούν οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v