Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ υποδηλώνουν πως ο πληθωρισμός επιβαρύνει τους καταναλωτές, εγείροντας ανησυχίες πως οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed στέλνουν την οικονομία σε ύφεση. Νέους περιορισμούς κατά κινεζικών εταιρειών επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ύφεση, μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν υποδηλώνουν πως ο πληθωρισμός επιβαρύνει τους καταναλωτές, εγείροντας ανησυχίες πως οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed στέλνουν την οικονομία σε ύφεση.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επέβαλε περιορισμούς σε κινεζικές εταιρείες λόγω των προσπαθειών τους να χρησιμοποιήσουν προηγμένες τεχνολογίες για να βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό του κινεζικού στρατού.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 1,96% στις 27.500 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,37% ο Shanghai Composite στις 3.157 μονάδες, κατά 0,37% ο CSI στις 3.937 μονάδες, κατά 0,33% ο Kospi στις 2.353 μονάδες και κατά 0,71% ο ASX στις 7.337 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,17% στις 19.400 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v