Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στο επίκεντρο βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα η ανακοίνωση διαφόρων οικονομικών στοιχείων από Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα και Φιλιππίνες. Κλειστά όλη την εβδομάδα λόγω του εορτασμού του σεληνιακού νέου έτους τα χρηματιστήρια Κίνας και Ταϊβάν.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε θετικό έδαφος κινούνται όσα ασιατικά χρηματιστήρια πραγματοποιούν σήμερα συναλλαγές, ενώ αυτήν την εβδομάδα στο επίκεντρο βρίσκεται η ανακοίνωση στοιχείων για την μεταποίηση της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας, για τον πληθωρισμό Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Σιγκαπούρης, καθώς και για το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας και των Φιλιππίνων.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,55% στις 27.324 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,44% στις 7.490 μονάδες.

Κλειστά παραμένουν τα χρηματιστήρια σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Νότια Κορέα, Μαλαισία και Σιγκαπούρη. Σημειώνεται πως Κίνα και Ταϊβάν θα παραμείνουν κλειστές όλη την εβδομάδα, λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους. Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ θα ανοίξει πάλι την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v