Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Απογοήτευσαν τα στοιχεία για την κατανάλωση στις ΗΠΑ, ενώ οι αμφιβολίες για την στάση της Τράπεζας της Ιαπωνίας σπρώχνουν τους επενδυτές στο γεν.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση ισχνών στοιχείων για την κατανάλωση στις ΗΠΑ που αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για ύφεση, ενώ οι επενδυτές δείχνουν να αμφιβάλλουν για τις δεσμεύσεις πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ακολουθεί εδώ και δεκαετίες μια εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει πληθωρισμό και ανάπτυξη, ωστόσο οι αγορές αμφιβάλλουν ότι θα μπορέσει να συνεχίσει έτσι και οι επενδυτές πωλούν ιαπωνικά κρατικά ομόλογα και αγοράζουν γεν στοιχηματίζοντας πως θα υπάρξει αλλαγή.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,8%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 1,46% στις 26.399μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,26% ο Shanghai Composite στις 3.231 μονάδες, κατά 0,3% ο CSI στις 4.142 μονάδες, κατά 0,36% ο Kospi στις 2.377 μονάδες, κατά 0,51% ο ASX στις 7.648 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί οριακά στις 21.667 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v