Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω Κίνας στις ασιατικές αγορές

Πολύ χαμηλότερα του στόχου της κυβέρνησης κινήθηκε το κινεζικό ΑΕΠ το 2022. Ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που πιέζεται να αλλάξει την πολιτική της για τα επιτόκια.

Πιέσεις λόγω Κίνας στις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την κινεζική ανάπτυξη, αν και οι προσδοκίες των επενδυτών για ισχυρή ανάκαμψη της Κίνας παραμένουν υψηλές παρά το ότι η παγκόσμια οικονομία κινείται πιο κοντά προς την ύφεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η κινεζική οικονομία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 2,9% σε ετήσια βάση το δ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, ωστόσο στο σύνοδο του 2022 το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3%, πολύ χαμηλότερα από το 5,5% που ήταν ο επίσημος στόχος.

Το Τόκιο, πάντως, κινείται ανοδικά, καθώς ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να αλλάξει την πολιτική της για τα επιτόκια ακόμα και αύριο Τετάρτη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,34%  ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,17% στις 26.125 μονάδες.

Απώλειες 0,34% για τον Shanghai Composite στις 3.216 μονάδες, 0,3% για τον CSI στις 4.125 μονάδες, 0,1% για τον ASX στις 7.597 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi καταγράφει πτώση 0,94% στις 2.377 μονάδες και 1,32% ο Hang Seng στις 21.461 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v