Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε υψηλό επταμήνου οι ασιατικές μετοχές. Χαμόγελα στις αγορές μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ. Απώλειες στο Τόκιο καθώς αμφισβητείται η προσήλωση της Ιαπωνίας στη χαλαρή νομισματική πολιτική.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά την επιβράδυνση του αμερικανικού πληθωρισμού, ενώ από την άλλη πλευρά το Τόκιο υποχωρεί καθώς οι αγορές αμφισβητούν την προσήλωση της Ιαπωνίας για χαλαρή νομισματική πολιτική.

Δημοσίευμα εφημερίδας έκανε λόγο για πιθανότητα περαιτέρω ευελιξίας στην Ιαπωνία, κάτι που αύξησε τα στοιχήματα για επερχόμενη στροφή από την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της χώρας, που επιδιώκει να διατηρεί τις αποδόσεις κοντά στο μηδέν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,55% υψηλότερα, σε υψηλό επταμήνου, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 1,25% στις 26.120 μονάδες.

Αντιθέτως, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,48% στις 3.179 μονάδες, κατά 0,74% ο CSI στις 4.047 μονάδες, κατά 0,3% ο Hang Seng στις 21.577 μονάδες, κατά 0,67% ο ASX στις 7.540 μονάδες και κατά 0,93% ο Kospi στις 2.387 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v