Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές λόγω Credit Suisse

Η ανακοίνωση της Credit Suisse πως θα δανειστεί έως 50 δισ. ελβετικά φράγκα από την SNΒ για να σταθεροποιηθεί λειτούργησε ως "μαξιλάρι" στην πτώση των ασιατικών δεικτών.

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές λόγω Credit Suisse

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ωστόσο η ανακοίνωση της Credit Suisse για «αποφασιστικές ενέργειες» μετά την πτώση 30% της μετοχής της, έβαλε «μαξιλάρι» στην πτώση των δεικτών.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε πως θα δανειστεί έως 50 δις. ελβετικά φράγκα από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας, προκειμένου να σταθεροποιηθεί. Ωστόσο το κλίμα στις αγορές παραμένει τεταμένο με τους επενδυτές να ανησυχούν για το πού θα εμφανιστεί το επόμενο τραπεζικό πρόβλημα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε πτώση 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,94% στις 26.973 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,6% ο Shanghai Composite στις 3.244 μονάδες, κατά 0,6% ο CSI στις 3.963 μονάδες και κατά 0,1% ο Kospi στις 2,377 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει πτώση 1,4% στις 19.269 μονάδες και 1,52% ο ASX στις 7.152 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v