Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ο κύκλος αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων δείχνει να βαίνει προς το τέλος του, ενώ στις Φιλιππίνες η κεντρική τράπεζα έδωσε σήμα για παύση των αυξήσεων επιτοκίων. Απρόσμενο άλμα στις κινεζικές εξαγωγές τον Μάρτιο.

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που δείχνουν πως ο κύκλος αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων πλησιάζει προς το τέλος του.

Στις Φιλιππίνες, η κεντρική τράπεζα έδωσε σήμα για ενδεχόμενη παύση της αύξησης επιτοκίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα. Σημειώνεται πως η χώρα έχει αυξήσει τα επιτόκιά της με τον ταχύτερο ρυθμό στην Ασία, τα οποία έχουν αυξηθεί κατά 425 μονάδες βάσης από τον Μάιο του 2021.

Στην Ιαπωνία, εξάλλου, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας επανέλαβε πως ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει χαμηλότερα του στόχου του 2% προς τα μέσα της χρονιάς, δίνοντας έμφαση στο ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα συνεχίσει τη νομισματική χαλάρωση μέχρις ότου επιτευχθεί η σταθεροποίηση των τιμών.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις καταγράφοντας απρόσμενο άλμα 14,8% τον Μάρτιο, μετά από πτώση 6,8% τον προηγούμενο μήνα.

O δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,22% στις 28.143 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 3.328 μονάδες ο Shanghai Composite, χαμηλότερα κατά 0,36% ο CSI στις 4.082 μονάδες, κατά 0,49% υποχωρεί ο Hang Seng στις 20.209 μονάδες και κατά 0,34% ο ASX στις 7.513 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,15% στις 2.553 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v