Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά το ΑΕΠ Κίνας

Οριακή πτώση για τους χρηματιστηριακούς δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας. Ογδοη μέρα ανόδου για τον Nikkei. Καλύτερη από το αναμενόμενη η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά το ΑΕΠ Κίνας

Μικτές κινήσεις στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, καθώς η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, στο 4,5% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 4% δημοσκόπησης του Reuters. Το κινεζικό γουάν ενισχύθηκε ελαφρώς μετά την έκθεση για το ΑΕΠ, ενώ στη συνέχεια υποχωρεί οριακά, με την ισοτιμία στα 6,873 γουάν ανά δολάριο.

Ο δείκτης Shanghai σημειώνει οριακή πτώση και ο Shenzhen υποχωρεί 0,18%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng χάνει 0,9%, καθώς οι μετοχές καταναλωτικών και τεχνολογικών εταιρειών τραβούν τον δείκτη χαμηλότερα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχωρεί 0,4%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει πτώση 0,3% και ο Kosdaq 0,4%.

Οι ιαπωνικές αγορές δίνουν θετική τάση στην περιοχή, με τον Nikkei να σημειώνει άνοδο 0,5%, σημειώνοντας άνοδο για οκτώ διαδοχικές ημέρες και τον Topix να κερδίζει 0,7%, καθώς τα χρηματοοικονομικά και η υγειονομική περίθαλψη ήταν μεταξύ εκείνων που ηγούνται των κερδών. Το γεν κινείται οριακά αρνητικά, στα 134,39 γεν ανά δολάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 10 σεντς, στα $80,93 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $84,90.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v