Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε όπως αναμένονταν τα επιτόκια κατά 25 μ.β., ενώ άμβλυνε τη γλώσσα αναφορικά με τις προοπτικές. Μικτά τα στοιχεία για το εμπόριο της Κίνας.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Οι ασιατικές μετοχές διέκοψαν σήμερα το τριήμερο ανοδικό σερί τους, σημειώνοντας πτώση λόγω των μικτών κινεζικών εμπορικών στοιχείων και του αμφιταλαντευόμενου ενθουσιασμού για την κορύφωση των παγκόσμιων επιτοκίων - αν και η αύξηση επιτοκίων στην Αυστραλία θεωρήθηκε ως η τελευταία στον κύκλο της.

Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός το τελευταίο τρίμηνο έκανε τις αγορές να αναμένουν την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, αλλά η άμβλυνση της γλώσσας σχετικά με τις προοπτικές οδήγησε σε ράλι τα ομόλογα και συμπαρέσυρε το δολάριο Αυστραλίας, καθώς τα στοιχήματα για τις αυξήσεις είχαν πλέον τελειώσει.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα ανακοίνωσε χειρότερη από την αναμενόμενη πτώση των εξαγωγών τον Οκτώβριο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν απροσδόκητα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Η τελωνειακή υπηρεσία της Κίνας δήλωσε ότι οι εξαγωγές σε δολάρια ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,4% τον Οκτώβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι πτώσης 3,3% που ανέμεναν οι αναλυτές. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3% σε όρους δολαρίου ΗΠΑ τον Οκτώβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι πτώσης 4,8% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε πτώση 1,2% και 1,36% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 32.264 μονάδες.

Πτώση 2,95% για τον Kospi στις 2.427 μονάδες, 1,44% για τον Hang Seng στις 17.707 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,11% στις 3.055 μονάδες και κατά 0,29% ο ASX στις 6.977 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v