Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Σε χαμηλό έτους ο Hang Seng. Μετριάζονται οι προσδοκίες των επενδυτών για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων. Σε υψηλό τριμήνου ο PMI της Caixin China τον Νοέμβριο.

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Σε χαμηλά τριών εβδομάδων υποχωρούν οι ασιατικές μετοχές, ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε σε χαμηλό έτους, με τους επενδυτές να μετριάζουν τις προσδοκίες για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων και να περιμένουν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Στη Νότια Κορέα, ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο μειώθηκε στο 3,3%, έναντι 3,7% που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ ο πληθωρισμός για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, διαμορφώθηκε στο 2,6%, από 3,3% τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της Caixin China για τον Νοέμβριο σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, στο 51,5 από 50,4 τον προηγούμενο μήνα, αποκλίνοντας από την επίσημη μέτρηση του δείκτη PMI της Κίνας που έδειξε συρρίκνωση.

Στο Χονγκ Κονγκ η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα επεκτάθηκε για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, σύμφωνα με ιδιωτικές έρευνες της S&P Global, με τον δείκτη PMI να αυξάνεται στο 50,1.

Στην Αυστραλία, η κεντρική τράπεζα άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα, όπως αναμενόταν, και τόνισε ότι η μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε πτώση 1% και 1,37% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 32.775 μονάδες.

Απώλειες 1,05% για τον Shanghai Composite στις 2.991 μονάδες, 1,79% για τον Hang Seng στις 16.349 μονάδες, 0,82% για τον ASX στις 7.061 μονάδες και 0,72% για τον Kospi στις 2.496 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v