Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Οι μειώσεις αμερικανικών επιτοκίων παραμένουν στο τραπέζι, αν και ο χρόνος πραγματοποίησής τους είναι αβέβαιος. Κινητικότητα στα εμπορεύματα. Κλειστές λόγω αργίας οι αγορές Χονγκ Κονγκ, ηπειρωτικής Κίνας και Ταϊβάν.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων παρέμειναν στο τραπέζι, αν και ο χρόνος που θα πραγματοποιηθούν παραμένει ασαφής.  

O Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να αξιολογήσουν την τρέχουσα κατάσταση του πληθωρισμού, διατηρώντας αβέβαιο το χρονοδιάγραμμα των πιθανών μειώσεων των επιτοκίων.

Το γεν συνεχίζει να διολισθαίνει έναντι όλων των άλλων εκτός από το δολάριο και έδωσε ώθηση στις ιαπωνικές μετοχές, ενώ κινητικότητα υπάρχει και στα εμπορεύματα, καθώς ο χρυσός έφτασε σε άλλο ένα ρεκόρ, το πετρέλαιο σε υψηλό πέντε μηνών και ο χαλκός σε υψηλό 13 μηνών, συμβάλλοντας στην άνοδο των μετοχών των εταιρειών βασικών υλικών και ενέργειας.

Όπως σημειώνει το Reuters, ορισμένα από αυτά τα κέρδη οφείλονται στις διαταραχές του εφοδιασμού και τις γεωπολιτικές εντάσεις, αλλά αντανακλούν επίσης την αισιοδοξία για την παγκόσμια ανάπτυξη, δεδομένης της ανάκαμψης που δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία για τους PMI, ιδίως για την Κίνα.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία του Μαρτίου για τη δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών από την Ινδία, καθώς και τα νούμερα για τις λιανικές πωλήσεις από το Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε κέρδη 1,65% στις 40.104 μονάδες, 1,05% ο δείκτης Kospi στις 2.75 μονάδες και 0,47% ο ASX στις 7.819 μονάδες.

Οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ, την ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v