Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η συμβιβαστική λύση στις ΗΠΑ ωθεί την Ασία

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά την επίτευξη συμφωνίας για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ. Διστακτικές κινήσεις στην Κίνα μετά τα στοιχεία επιβράδυνσης ΡΜΙ μεταποίησης

Ανακάμπτουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές μετά την επίτευξη συμφωνίας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, με εξαίρεση την κινεζική αγορά, όπου οι κινήσεις ήταν πιο διστακτικές μετά και τα νέα στοιχεία για τις δραστηριότητες του κλάδου μεταποίησης

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,34%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,39% στις 22753 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει άλμα 1,83% στις 2172 μονάδες.

Ήπια θετικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,17% στις 2706 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,3% στις 2981 μονάδες.

Τα νέα στοιχεία άλλωστε, δείχνουν επιβράδυνση, αν όχι συρρίκνωση του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της HSBC δείχνουν μείωση του δείκτη ΡΜΙ μεταποίησης της κίνας στο 49,3 τον Ιούλιο από 50,1 τον προηγούμενο μήνα. Ξεχωριστή έκθεση από την κρατική κινεζική υπηρεσία δείχνει μεν μείωση του δείκτη ΡΜΙ αλλά στο 50,7 τον Ιούλιο (πάνω δηλαδή από το 50 που σηματοδοτεί επέκταση δραστηριοτήτων) από 50,9 τον προηγούμενο μήνα.

Η εξέλιξη αυτή πάντως, έχει διπλή ανάγνωση, καθώς μπορεί να αποτελεί προπομπό για χαλάρωση της αντιπληθωριστικής νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί επιθετικά εδώ και μήνες η Κίνα.

Σε γενικές γραμμές πάντως, οι επενδυτές στάθηκαν στα όσα ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος για την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης που αποτρέπει το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v