Ανοδικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικά βήματα ανάκαμψης στις χρηματιστηριακές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, από τα χαμηλά 7 μηνών. Στήριξη από το φτηνό πετρέλαιο και πρωταγωνιστές οι αεροπορικές εταιρείες. Σε υπερπουλημένες περιοχές αρκετοί δείκτες.

Διστακτική απόπειρα ανάκαμψης καταγράφεται στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές μετά τις έντονες πιέσεις της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ και αυτή η συνεδρίαση ξεκίνησε με αρνητικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, ο Euro STOXX 50, που νωρίς σήμερα βρέθηκε σε νέο χαμηλό 7 μηνών, ενισχύθηκε το μεσημέρι κατά 0,2%.

Αυτή την ώρα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 κερδίζει 0,23% στις 8808 μονάδες, ο CAC 40 κατά 0,13% στις 4078 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,33% στις 6.341 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 1,15% στις 10.267 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 1,69% στις 5309 μονάδες και στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1% στις 19.392 μονάδες.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι στήριξη στις αγορές δίνει η σημαντική υποχώρηση στην τιμή του πετρελαίου που δίνει ώθηση στις μετοχές των αερομεταφορών. Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι μετοχές της Lufthansa και της Air France – KLM καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 3%.

Ορισμένοι επίσης επισημαίνουν και τεχνικούς λόγους για την ανάκαμψη των δεικτών, τονίζοντας ότι ορισμένοι δείκτες είχαν υποχωρήσει σε υπερπουλημένη περιοχή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v