Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ρυθμό των αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Στα εταιρικά αποτελέσματα στρέφουν την προσοχή τους οι επενδυτές. Συντηρούντα οι πιέσεις λόγω πετρελαίου και ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία. "Βουτιά" άνω του 7% για τη μετοχή της BP και της UBS. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εμφανίζοντας, μέχρι στιγμής, μικτή εικόνα: η BP εμφάνισε τα χειρότερα αποτελέσματα των τελευταίων 20 ετών, ενώ στον αντίποδα η UBS τα καλύτερα από το 2010.

Η μετοχή της BP κάνει "βουτιά" 7,3% μετά την ακαοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων και της περικοπής χιλιάδων επιπλέον θέσεων εργασίας, ενώ πτώση 7% καταγράφει και η UBS, λόγω της μεγαλύτερης του αναμενόμενου εκροής κεφαλάιων από την μονάδα διαχείρισης πλούτου, η οποία επισκίασε τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα του 2015.

Εξάλλου, το γενικότερο κλίμα στις αγορές παραμένει «βαρύ», λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης των τιμών του πετρελαίου και τις ανησυχίες για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε για αυξανόμενα ρίσκα από τις αναδυόμενες οικονομίες, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως στις αναπτυγμένες οικονομίες οι προοπτικές ανάπτυξης βελτιώνονται σταδιακά. Επανέλαβε, δε, πως «Η ΕΚΤ θα κάνει ότι της αναλογεί για να διασφαλίσει ότι η ανάκαμψη παραμένει σε τροχιά».

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,35% στις 337 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 1,4% στις 5.974 μονάδες, κατά 0,97% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.663 μονάδες και κατά 1,69% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.318 μονάδες.

Πτώση 1,78% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 8.631 μονάδες, 0,74% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.044 μονάδες και 1,81% για τον ιταλικό FTMIB στις 18.150 μονάδες.

Πτωτικό άνοιγμα της Wall Street "δείχνουν" τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που υποχωρούν από 0,7% έως 0,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v