Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Τα αρνητικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών του χρηματοοικονομικού κλάδου -όπως της Aegon και της Credit Agricole- πιέζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των χθεσινών απωλειών στην Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην ΕΕ.

Νωρίτερα, η Γαλλία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, αλλά μειώθηκε κατά 0,2% σε ετήσια βάση –όσο ανέμεναν και οι αναλυτές.

Από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Aegon ανακοίνωσε χειρότερα του αναμενόμενου προ φόρων κέρδη για το α' τρίμηνο, η Credit Agricole πτώση 71% στα κέρδη τριμήνου, η LafargeHolcim μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση λειτουργικών κερδών, η Generali πτώση 12,3% στα λειτουργικά κέρδη και η Zurich Insurance κέρδη χαμηλότερα κατά 28% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Αντιθέτως, αυξημένα κατά 8% ήταν τα λειτουργικά κέρδη του Euronext, ενώ η γερμανική RWE ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των λειτουργικών κερδών της.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,7% στις 332 μονάδες, κατά 0,9% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, κατά 0,7% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.285 μονάδες και κατά 0,8% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.900 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v