Πετρέλαιο και Apple στηρίζουν τις ευρωαγορές

Κέρδη για τις μετοχές των εμπορευμάτων, της τεχνολογίας και του τραπεζικού κλάδου. Ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες μετά την έκθεση της UBS και τις πληροφορίες για την πρόταση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ανάκαμψη των τιμών των εμπορευμάτων να στηρίζουν τις μετοχές του μεταλλευτικού και ενεργειακού κλάδου, ενώ το χθεσινό ράλι της Apple δίνει ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα και η Ελλάδα, μετά την έκθεση της UBS η οποία τηρεί "θετική" στάση για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και αναβαθμίζει την Alpha Bank σε "buy". Νωρίτερα η Wall Street Journal ανέφερε -επικαλούμενη αξιωματούχους που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις- πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει η ευρωζώνη να αφήσει την Ελλάδα να μην πληρώσει τόκους ή κεφάλαιο για τα δάνεια διάσωσης μέχρι το 2040.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5% στις 336 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.188 μονάδες, κατά 0,47% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.332 μονάδες, ενώ στο 0,1% περιορίζεται η άνοδος για τον δείκτη DAX της Φρανκφούρτης στις 9.958 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v