Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου. Η προσοχή στραμμένη στα οικονομικά στοιχεία Γερμανίας και ΕΕ. Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures.

Χαμηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κυρίως λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι σήμερα στραμμένη στην ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων από Γερμανία και ΕΕ.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ α' τριμήνου και τον πληθωρισμό Απριλίου της Γερμανίας. Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,3% σε ετήσια βάση, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, τον Απρίλιο ο εναρμονισμένος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο -0,3% σε ετήσια και στο -0,5% σε μηνιαία βάση.

Η Eurostat από την πλευρά της ανακοίνωσε πως το ΑΕΠ α' τριμήνου της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαία και κατά 1,5% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το 0,6% και 1,6% αντίστοιχα που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,7% στις 330 μονάδες, κατά 0,64% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.063 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.267 μονάδες, ενώ απώλειες 0,6% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.806 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v