Χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές

Η προοπτική για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων φέτος πιέζει τις ευρωαγορές. Επέστρεψε ο αποπληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Η αναζωπύρωση των προσδοκιών για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων φέτος πιέζει τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το κλίμα επιβαρύνεται και από την έκθεση της Goldman Sachs, η οποία υποβάθμισε την αξιολόγησή της για της παγκόσμιες μετοχές σε "neutral".

Νωρίτερα, με έκθεσή της η UBS αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής, της γαλλικής και της ισπανικής οικονομίας για φέτος (στο 1,6%, 1,5% και 2,9% αντίστοιχα), υποβαθμίζοντας όμως την εκτίμηση για το επόμενο έτος.

Εν τω μεταξύ, η Eurostat ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Απριλίου, ο οποίος διαμορφώθηκε στο -0,2% σε ετήσια βάση, ενώ ο δομικός πληθωρισμός διαμορώθηκε στο 0,7%, στο χαμηλότερο επίπεδο ενός έτους.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,08% χαμηλότερα στις 334 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,3% στις 6.148 μονάδες, κατά 0,15% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.291 μονάδες και κατά 0,1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.881 μονάδες.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v