Tέταρτη ημέρα ανόδου για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Διεύρυναν το ράλι οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς υποχωρούν οι φόβοι γύρω από το Brexit. Άλμα 2% για την στερλίνα. Ράλι για τις ιταλικές τράπεζες και κέρδη 2,8% για τον FTSE MIB.

Oι ευρωπαϊκές μετοχές ενισχύθηκαν για τέταρτη διαδοχική ημέρα την Τρίτη, εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω μέτρα τόνωσης και ενώ υποχωρούν οι ανησυχίες για το Brexit.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 1,1% στις 336,26 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από την 23η Ιουνίου, την ημέρα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Οι προσδοκίες για νέο γύρο δημοσιονομικής τόνωσης στην Ιαπωνία έχουν αυξηθεί μετά τα δημοσιεύματα ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συναντήθηκε με τον πρώην επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκε.

Οι επενδυτές προσβλέπουν ακόμα στο ενδεχόμενο μιας μείωσης επιτοκίου από την Τράπεζα της Αγγλίας την Πέμπτη.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κινήθηκε 1,3% υψηλότερα στις 9.964 μονάδες, με την μετοχή της Deutsche Bank να κλείνει 6,3% υψηλότερα. Την περασμένη εβδομάδα η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε 1,6% υψηλότερα στις 4.331 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα έκλεισε ο FTSE 100 στο Λονδίνο, σημειώνοντας πτώση 0,03% στις 6.680 μονάδες. O δείκτης δέχθηκε πιέσεις από το ράλι 2% της στερλίνας έναντι του δολαρίου, καθώς περιλαμβάνει μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, το χρηματιστήριο του Μιλάνο πραγματοποίησε ράλι 2,8% στις 8.506 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX ακολούθησε με άνοδο 2,4% στις 8.506 μονάδες.

Στο ταμπλό, την καλύτερη επίδοση είχαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η μετοχή της Daimler έκλεισε με άνοδο 4,4% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ισχυρή κέρδη σημείωσαν και οι μετοχές των Peugeot, BMW και Renault.

Ράλι πραγματοποίησαν οι ιταλικές τράπεζες, με την UniCredit να κλείνει 13% υψηλότερα. Η άνοδος της UniCredit τράβηξε υψηλότερα και τις μετοχές άλλων ιταλικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων οι Mediobanca, UBI Banca και Intesa Sanpaolo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v