Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανακούφιση» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω BoJ

Oι αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας έδωσαν το «καύσιμο» για άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές. Κέρδη της τάξης του 1% σημειώνουν DAX και CAC. Ανοδικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,61%, στις 6.874 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,98%, στις 4.431 μονάδες.

Κέρδη και για τον DAX, που σημειώνει άνοδο 0,92%, στις 10.489 μονάδες.

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βρετανικές τράπεζες με τις Barclays, Lloyds, RBS να καταγράφουν κέρδη υψηλότερα του 2%. Αντίθετα πιέσεις δέχεται η Standard Chartered.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες σημειώνουν σήμερα τα υψηλότερα κέρδη τους σε διάστημα δυο μηνών με αφορμή τις αποφάσεις της BoJ.

Oι τράπεζες σημειώνουν κέρδη έως και 3,3%, ενώ από τον Ιούλιο ενισχύονται 22%. Ωστόσο σε διάστημα 12 μηνών η απόδοσή τους βρίσκεται στο -40%.

Το θετικό κλίμα για τις τράπεζες δεν περιορίζεται στην Ευρώπη, αφού νωρίτερα ο αντίστοιχος κλάδος στο ιαπωνικό χρηματιστήριο κέρδισε 6,8%. Ήταν η τρίτη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος από την αρχή του έτους.

Αναλυτές της αγοράς εξηγούν ότι οι αποφάσεις της BoJ να μην προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων αλλά και η νέου τύπου ποσοτική χαλάρωση ευνοούν βραχυπρόθεσμα τις τράπεζες.

Εν μεταξύ κέρδη καταγράφει το δολάριο, στον απόηχο της συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται έναντι του γεν, με την ισοτιμία τους στα επίπεδα του 102.

Σε σχέση με το ευρώ σημειώνει μικρά κέρδη, στο 1,11.

Σημειώνεται ότι απόψε αναμένονται και οι αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v