Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το σερί απωλειών για τον Stoxx 600

Αν και με σχεδόν μηδενική μεταβολή, τελικά τερμάτισε το πτωτικό σερί οχτώ συνεδριάσεων για τον Stoxx 600. Απώλειες στα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Καλά τα αποτελέσματα των τραπεζών. Νέες ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ.

Πιέσεις ασκήθηκαν στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τα καλά τραπεζικά αποτελέσματα καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Credit Suisse ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 41 εκατ. ελβετικά φράγκα στο γ' τρίμηνο έναντι ζημιών 174 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Αντίστοιχα, μπορεί τα έσοδα να μειώθηκαν 10% στα 5,4 δισ. ελβετικά φράγκα ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 5,1 δισ.

Παράλληλα καλά αποτελέσματα γ' τριμήνου γνωστοποίησε και η Societe Generale καθώς τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στο 1,1 δισ. ευρώ έναντι 922 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Επιπλέον, η ολλανδική ING ανακοίνωσε αύξηση 27% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου και συγκεκριμένα στα 1,35 δισ. ευρώ από 1,06 δισ. πέρυσι.

Στις ΗΠΑ, ο προεκλογικός αγώνας συνεχίζεται με την Χίλαρι Κλίντον να δείχνει ανοδικές τάσεις στις τελευταίες δημοσκοπήσεις παρά τη νέα έρευνα που ξεκίνησε εναντίον της το FBI. Σημειώνεται ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, η Fed, όπως αναμενόταν, κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια τον Νοέμβριο.

Παράλληλα χαμηλότερα κινείται η τιμή του πετρελαίου για πέμπτη διαδοχική μέρα μετά την αύξηση ρεκόρ στα αποθέματα στις ΗΠΑ. Ο μαύρος χρυσός σημειώνει πτώση 2% στα 44,47 δολάρια ανά βαρέλι.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε σήμερα και η Βρετανία καθώς βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε πως δεν μπορεί να υπάρξει Grexit χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά στις 331,56 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,8% στις 6.790 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,43% στις 10.325 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,07% στις 4.411 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο μόλις 0,07% στις 8.879 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,33% στις 16.419 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί οριακά έναντι του δολαρίου στο 1,1096 δολ. από 1,1099 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,6% στα 1,301 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v