Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Βρετανία

Νευρικότητα στην αγορά εν όψει των αμερικανικών εκλογών, αλλά και λόγω των εξελίξεων σε ότι αφορά το Brexit. Σημαντικές ζημιές για την Commerzbank το γ' τρίμηνο. Σήμερα τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Πτωτικά το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, μετά τις συλλήψεις βουλευτών του HDP.

Διευρύνονται οι απώλειες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με έκδηλη τη νευρικότητα των επενδυτών εν όψει των εκλογών της Τρίτης στις ΗΠΑ, αλλά και μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας που «μπλοκάρει» την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για έξοδο της χώρας από την ΕΕ αν δεν υπάρξει πρώτα σύμφωνη γνώμη από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Commerzbank, ανακοίνωσε σημαντικές απώλειες, ύψους 288 εκατ. ευρώ, για το γ' τρίμηνο, έναντι κερδών 235 εκατ. που είχε εμφανίσει το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αλλά και ο PMI της ευρωζώνης.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,92% στις 328 μονάδες, 1,3% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.703 μονάδες, κατά 0,9% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.372 μονάδες και κατά 0,85% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.238 μονάδες.

Στην Τουρκία, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη των συμπροέδρων και βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης υποχωρεί κατά 2,44%, ενώ η τουρκική λίρα καταγράφει νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,1%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v