Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές εν όψει του ιταλικού δημοψηφίσματος. Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου καθώς εγείρονται ερωτήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΠΕΚ. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Στον ρυθμό των πολιτικών εξελίξεων οι ευρωαγορές, υποχωρώντας σε χαμηλό τριών εβδομάδων, εν όψει του ιταλικού δημοψηφίσματος της Κυριακής αλλά και μετά την απόφαση του Ολάντ να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ιταλία, κάτι που θα περιέπλεκε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ήδη προβληματικών ιταλικών τραπεζών.

Εν τω μεταξύ, χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν τώρα να αναρωτιούνται αν τελικά θα εφαρμοστεί η συμφωνία στον ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής.

Με ενδιαφέρον αναμένονται αργότερα σήμερα τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 1,11% στις 337 μονάδες, κατά 1,02% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.684 μονάδες, κατά 1,34% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.500 μονάδες και κατά 0,92% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.436 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,71% κινείται ο ιταλικός FTMIB στις 16.975 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που υποχωρούν έως 0,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v