Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Το ράλι στις τιμές του πετρελαίου πιέζει τον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων. Νευρικότητα εν όψει του ιταλικού δημοψηφίσματος. Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014 ο PMI μεταποίησης στην ευρωζώνη. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το ράλι των τιμών του πετρελαίου μετά τη συμφωνία στον ΟΠΕΚ δεν αποτελεί "καλό οιωνό" για τις μετοχές του κλάδου των καταναλωτικών προϊόντων, αν και δίνει ώθηση στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου. 

Την ίδια ώρα, επανέρχεται η νευρικότητα των επενδυτών εν όψει του δημοψηφίσματος στην Ιταλία την Κυριακή, που θα μπορούσε να ανοίξει την «πόρτα» σε πρόωρες εκλογές, αλλά και να έχει επιπτώσεις στο ήδη προβληματικό τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Χθες η κεντρική τράπεζα της χώρας προειδοποίησε πως οι τρεις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια από το 2018.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον PMI μεταποίησης της ευρωζώνης, με τον δείκτη να αυξάνεται τον Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,5% στις 340 μονάδες, κατά 1,15% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.705 μονάδες, κατά 0,7% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.546 μονάδες, ενώ απώλειες 0,8% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.556 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 0,3% ο ιταλικός FTMIB στις 16.878 μονάδες.

Τα κέρδη του πανευρωπαϊκού δείκτη πρώτων υλών περιορίζονται στο 0,35% από 2,3% στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ ο δείκτης πετρελαίου και αερίου ενισχύεται κατά περίπου 1%.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v