Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωαγορές: Ήπια άνοδος με το βλέμμα στον ΟΠΕΚ

Ράλι 5% για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν σε συμφωνία στον ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής. ΣΤο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014 ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη. Ισχυρές πιέσεις για τη μετοχή της RBS. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Οι ελπίδες ότι θα υπάρξει συμφωνία στον ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής, δίνει ώθηση στις τιμές του πετρελαίου και στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, παρέχοντας στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των εκπροσώπων των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ ξεκίνησε πριν από λίγο, με αξιωματούχους να δηλώνουν κατά την προσέλευσή τους αισιόδοξοι ότι σήμερα θα υπάρξει «λευκός καπνός» για μια συμφωνία, η οποία θα στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου που έχουν μειωθεί περίπου στο μισό από τα μέσα του 2014, λόγω του υπερκορεσμού της αγοράς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης πετρελαίου και αερίου καταγράφει κέρδη 1,6% (νωρίτερα ενισχύονταν έως 2,5%), ενώ τα futures πετρελαίου κάνουν ράλι περίπου 5% με το αμερικανικό αργό στα 47,43 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 48,85 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, η Eurostat ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου, που εκτιμάται ότι αυξήθηκε στο 0,6%, από 0,5% τον προηγούμενο μήνα, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014.

Νωρίτερα, δημοσιεύθηκε συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στην El Pais, στην οποία ανέφερε πως ο πληθωρισμός θα πλησιάσει τον στόχο του 2% το 2018-2019.

Πάντως, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους, εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής στην Ιταλία.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 341 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,35% στις 6.796 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.570 μονάδες και κατά 0,25% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.646 μονάδες, ενώ κέρδη 0,8% καταγράφει ο ιταλικός FTMIB στις 16.692 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,36% κινείται ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης, με την μετοχή της Royal Bank of Scotland να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις (-4,6%) μετά την αποτυχία της στο stress test της BoE.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v