Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη επιστρέφει η προσοχή, μετά τη χθεσινή συμφωνία για μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ. Κέρδη για τους κλάδους πρώτων υλών, πετρελαίου και αερίου.

Στην ευρωπαϊκή... πραγματικότητα επιστρέφει η προσοχή των επενδυτών στις ευρωαγορές, μετά το χθεσινό «ευχάριστο διάλειμμα» λόγω της συμφωνίας στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Η νευρικότητα των επενδυτών επανέρχεται εν όψει του δημοψηφίσματος στην Ιταλία την Κυριακή, που θα μπορούσε να ανοίξει την «πόρτα» σε πρόωρες εκλογές, αλλά και να έχει επιπτώσεις στο ήδη προβληματικό τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Χθες η κεντρική τράπεζα της χώρας προειδοποίησε πως οι τρεις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια από το 2018.

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον PMI μεταποίησης της ευρωζώνης, με τον δείκτη να αυξάνεται τον Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,25% στις 341 μονάδες, κατά 0,28% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.764 μονάδες, κατά 0,34% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.562 μονάδες, ενώ απώλειες 0,4% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.597 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 0,2% ο ιταλικός FTMIB στις 16.896 μονάδες.

Κέρδη 2,3% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης πρώτων υλών και 1,8% ο δείκτης πετρελαίου και αερίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v