Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Ιταλία

Νευρικότητα εν όψει του ιταλικού δημοψηφίσματος και εν αναμονή της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ. Ανακάμπτουν οι ιταλικές τραπεζικές μετοχές. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με έκδηλη όμως τη νευρικότητα των επενδυτών εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής στην Ιταλία, αλλά και εν αναμονή της αυριανής σύσκεψης του ΟΠΕΚ.

Οι παραγωγοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ στοχεύουν σε συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής, ωστόσο οι τιμές κινούνται χαμηλότερα καθώς οι επενδυτές αμφιβάλουν πως είναι εφικτή η συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, χθες ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε πως η Βρετανία θα νοιώσει τον «πόνο» του Brexit πριν την ευρωζώνη, ενώ ζήτησε αποσαφηνίσεις για την επερχόμενη διαπραγμάτευση για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένονται και οι εξελίξεις σε ότι αφορά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, αλλά και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους της χώρας.

Στο 106,5 ενισχύθηκε ο δείκτης της Κομισιόν για την οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, από 106,4 τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα από το 107 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται οριακά υψηλότερα στις 340 μονάδες, οριακά στο "πράσινο" και ο DAX της Φρανκφούρτης στις 10.585 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,54% διαμορφώνεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.534 μονάδες.

Ισχυρότερα κέρδη στην Ιταλία, λόγω της ανάκαμψης των τραπεζών (η Monte dei Paschi di Siena για παράδειγμα ενισχύεται κατά 5,5% μετά το -13% χθες), με τον FTMIB να ενισχύεται κατά 1% στις 16.372 μονάδες. Αντιθέτως, απώλειες 0,57% καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.760 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street έως και 0,15% υψηλότερα δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v