Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικράτησαν οι πωλητές στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πτώση 1% για τον δείκτη MIB του Μιλάνου. Οριακή άνοδος για το χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Σε υψηλό δύο μηνών το ευρώ.

Πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωαγορές παρά τις μάλλον ευνοϊκές πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία.

Ειδικότερα, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μετά τη συμφωνία να ξεκινήσουν συνομιλίες μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών και της Αγκέλα Μέρκελ.

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς τόνισε πως όλα είναι ανοιχτά ενόψει των συνομιλιών με το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις ώθησαν σε υψηλό δύο μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου και συγκεκριμένα στο 1,1939 δολ. από 1,1932 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Ramsdens Holdings ανακοίνωσε αύξηση 63% στα προ φόρων κέρδη εξαμήνου στις 5,2 εκατ. στερλίνες. Αντίστοιχα τα έσοδα αυξήθηκαν 18% στις 21,8 εκατ. στερλίνες.

Επιπλέον, η Allianz ανακοίνωσε πως θα αγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές που δεν κατέχει στη γαλλική Euler Hermes.

Παράλληλα ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Commerbank μετά το δημοσίευμα της Neue Zuercher Zeitung am Sonntag που φέρει την UBS να έχει δημιουργήσει ομάδα που ερευνά στρατηγικές επιλογές μεταξύ των οποίων η εξαγορά τμημάτων της γερμανικής τράπεζας.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Julius Baer «βούλιαξε» 6,2% μετά την απρόσμενη παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,46% στις 384 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,35% στις 7.383 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,46% στις 13.000 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,56% στις 5.360 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,1% στις 10.063 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 1,07% στις 22.176 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1,8% στα 57,91 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,7% στα 1.300 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v