Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Το αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές "πέρασε" και στην Ευρώπη. Σε υψηλό διμήνου το ευρώ. Ελπίδες για άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη Γερμανία.

Ήπιες πιέσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις αρνητικές επιδόσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, αν και το ευρώ να αγγίζει νωρίτερα στις συναλλαγές στην Ασία υψηλό δυο μηνών λόγω των ισχυρών στοιχείων για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, την ώρα που αρχίζει να διαφαίνεται κάποια ελπίδα για άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη Γερμανία.

Από το «μέτωπο» των επιχειρήσεων, η Unilever ξεκίνησε την αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου, ενώ στη Γερμανία η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού ζήτησε από την Deutsche Lufthansa πληροφορίες για την τιμολογιακή πολιτική της μετά από παράπονα πελατών για αύξηση τιμών. Επίσης, όπως μετέδιδαν τα ξένα ΜΜΕ, η Meredith σε συνεργασία με τους αδελφούς Koch εξαγοράζει την Time Inc. προς 2,8 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 385 μονάδες, κατά 0,2% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.394 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.370 μονάδες και κατά 0,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.013 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v