Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές μετά τον PMI

Περιορισμένες συναλλαγές, καθώς η Wall Street θα είναι σήμερα κλειστή. Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις ο PMI ευρωζώνης τον Νοέμβριο. Εξαγωγές και επενδύσεις έδωσαν ώθηση στη Γερμανική οικονομία το γ’ τρίμηνο. Στο επίκεντρο και οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία.

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μειωμένο τον όγκο των συναλλαγών καθώς σήμερα απουσιάζει η Wall Street λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Η προσοχή εστιάζεται σήμερα στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων.

Έκπληξη από τα προκαταρκτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης τον Νοέμβριο, με τον σύνθετο PMI, τον PMI μεταποίησης και τον PMI υπηρεσιών που καταρτίζει το IHS Markit να ξεπερνούν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για το Βρετανικό ΑΕΠ και την ιδιωτική κατανάλωση του γ’ τριμήνου. Επίσης, σήμερα δημοσιοποιούνται τα πρακτικά της συνεδρίασης Οκτωβρίου της ΕΚΤ.

Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε αύξηση 0,8% του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση το γ’ τρίμηνο, λόγω της αύξησης των εξαγωγών και της ενίσχυσης των επενδύσεων, αν και οι δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν λίγο.

Στο επίκεντρο παραμένουν και οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, με τον επικεφαλής του SPD, Μάρτιν Σουλτς, να δηλώνει βέβαιος πως θα βρεθεί μια «καλή λύση για τη χώρα», τονίζοντας πως το κόμμα του «έχει απόλυτη συνείδηση της ευθύνης του».

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,1% στις 386 μονάδες, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον PMI, κατά 0,45% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.385 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 12.984 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC στο Παρίσι "γύρισε" σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας άνοδο 0,13% στις 5.359 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v