Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Εταιρικά αποτελέσματα, καταναλωτική εμπιστοσύνη ευρωζώνης και βρετανικός προϋπολογισμός στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ αναμένονται οι εξελίξεις από το Γερμανικό πολιτικό "μέτωπο". Σε υψηλό δυόμισι ετών το πετρέλαιο. Ήπια άνοδος στα futures της Wall.

Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος παγκοσμίως, λόγω των θετικών στοιχείων για την παγκόσμια ανάπτυξη και των ισχυρών εταιρικών κερδών, παρέχει στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την ώρα που αναμένονται οι επόμενες κινήσεις για άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη Γερμανία.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες κινούνται κοντά σε υψηλό δυόμισι ετών, καθώς μειώνονται τα αμερικανικά αποθέματα αργού, ενώ αναμένεται η απόφαση του OPEC ως προς το αν θα παρατείνει ή όχι τη συμφωνία για περιορισμό της παραγωγής «μαύρου χρυσού».

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος –στην Ευρώπη- βρίσκονται σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα, τα οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης και η ενημέρωση του βρετανού υπουργού Οικονομικών για τον προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από το εταιρικό «μέτωπο», πέραν των αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, των Sage Group και Thomas Cook, στο προσκήνιο έρχονται και οι μετοχές της ολλανδικής εταιρείας Akzo Nobel, μετά την προσφορά σε μετρητά που υπέβαλε η ιαπωνική Nippon Paint για την Axalta, βάζοντας τέλος στις διαπραγματεύσεις για συγχώνευση της Axalta με την Akzo Nobel

Το απόγευμα θα ανακοινωθεί η πρώτη εκτίμηση για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Νοεμβρίου στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 388 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,38% υψηλότερα στις 7.439 μονάδες, οριακά υψηλότερα στις 5.367 μονάδες ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,3% στις 13.128 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v