Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Η απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, η φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ και οι εξελίξεις από το "μέτωπο" του Brexit, παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, μετά την επίσημη αναγνώριση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, αλλά και εν αναμονή νεότερων από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η ανακοίνωση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από Άραβες και Μουσουλμάνους στη Μέση Ανατολή, ενώ ανησυχία έχουν εκφράσει ο ΟΗΕ (το Συμβούλιο Ασφαλείας του οποίου συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή για το θέμα) καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανησυχώντας για τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής στην ειρηνευτική διαδικασία Ισραηλινών-Παλαιστινίων.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Στο «ραντάρ» των επενδυτών μπαίνει επίσης δυναμικότερα το Bitcoin, που σήμερα ξεπέρασε και τα 14.000 δολάρια, μόλις 24 ώρες αφότου πέρασε το «φράγμα» των 12.000 δολαρίων.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,36% υψηλότερα στις 387 μονάδες, κατά 0,1% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.354 μονάδες, κατά 0,34% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.392 μονάδες και κατά 0,6% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.080 μονάδες. 

Θετικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v