Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Γερμανία

Τις εξελίξεις στο θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης των ΗΠΑ αναμένουν οι επενδυτές. Στο επίκεντρο και οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία. Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2000 ο PMI μεταποίησης τον Νοέμβριο. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή να είναι σήμερα στραμμένη στην ψηφοφορία της αμερικανικής Γερουσίας για την φορολογική μεταρρύθμιση.

Αργά χθες το βράδυ οι Ρεπουμπλικάνοι αναγκάστηκαν να αναβάλλουν για σήμερα την σχετική ψηφοφορία, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν με τροποποίηση που ήθελαν ορισμένοι προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της μεγάλης επέκτασης του ελλείμματος του προϋπολογισμού που προβλέπεται ως αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης.

Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία, χθες συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της χώρας με τους επικεφαλής του CDU και του SPD, με πληροφορίες να αναφέρουν πως υπήρξε συμφωνία για έναρξη διαπραγματεύσεων για έναν νέο "μεγάλο συνασπισμό". Ωστόσο, ο πρόεδρος του SPD, δήλωσε πως δεν έχει δώσει το "πράσινο φως" για κάτι τέτοιο και πως πρέπει να εξεταστούν όλες οι επιλογές.

Από το «μέτωπο» της οικονομίας, ανακοινώθηκαν τα τελικά στοιχεία για τον PMI του τομέα μεταποίησης, με τον δείκτη να διαμορφώνεται τον Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2000, στις 60,1 μονάδες, υψηλότερα από τις 58,5 του Οκτωβρίου και των 60 μονάδων που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,65% στις 384 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,37% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.299 μονάδες, κατά 1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.318 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης σημειώνει απώλειες 1,13% στις 12.876 μονάδες.

Πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν από 0,3% έως 0,7%.

Σε υψηλότερο επίπεδο συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή απόφαση του OPEC για παράταση της συμφωνίας περιορισμού της παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v