Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Απρίλιο, απαισιόδοξα και τα εμπορικά στοιχεία. Υποχωρεί ο DAX 1,2%. Στο επίκεντρο η Σύνοδος των χωρών G7 στον Καναδά. Επίθεση κατά Καναδά και Γαλλίας από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Αρνητικές κινήσεις στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν δεδομένα από την ευρωζώνη ενώ βρίσκονται εν αναμονή της Συνόδου των χωρών του G7, στον Καναδά.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται 0,6% χαμηλότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,5%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,9%.

Σχεδόν κάθε τομέας του Stoxx Europe 600 (-0,6%) είναι στο κόκκινο.  Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αυτοκινητοβιομηχανίες, χημικά, υποχωρούν περισσότερο από 1% στο πρωινό trading.

Η μετοχή της Standard Life Aberdeen βουτάει 3,8% αφότου η Lloyds Banking πούλησε το μερίδιο της. Η Deutsche Bank υποχωρεί επίσης κατά 1,9% ύστερα και από τις νέες πληροφορίες για δυνητική συγχώνευση με την Commerzbank.

Η παραγωγή στον βιομηχανικό τομέα της Γερμανίας υποχώρησε απροσδόκητα τον Απρίλιο σε μία τελευταία ένδειξη ότι η οικονομία της κατεβάζει ταχύτητα. Εφανίζεται μειωμένη κατά 1% από τον Μάρτιο, χειρότερη από την πρόβλεψη δημοσκόπησης του Reuters για αύξηση κατά 0,3%.

Την ίδια ώρα και τα εμπορικά στοιχεία για τον πρώτο μήνα του δεύτερου τριμήνου, επίσης δεν ήταν καλά. Οι εξαγωγές υποχώρησαν 0,3% ενώ οι εισαγωγές έκαναν άλμα 2,2%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 1,2%.

Στις πολιτικές και οικονομικές ειδήσεις της γηραιάς ηπείρου ξεχωρίζει και η προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο οποίος θέλοντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες των Γερμανών για την προοπτική της οικονομίας της Ιταλίας, αναγνώρισε ότι η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με προκλήσεις, όπως το υψηλό δημόσιο χρέος της, αλλά επέμεινε πως είναι αισιόδοξος διότι οι περισσότεροι Ιταλοί έχουν φιλοευρωπαϊκή στάση. Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ υποχωρεί 0,6% αν και στην έναρξη του έχανε 1,24%.

Επίθεση Τραμπ κατά Γαλλίας και Καναδά

Χτύπημα κατά του Γάλλου Προέδρου και του Καναδού Πρωθυπουργού έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ ενόψει της Συνόδου των χωρών του G7, σήμερα και αύριο. Mε μήνυμα του στο twitter κατηγόρησε τους συγκεκριμένους συμμάχους των ΗΠΑ για επιβολή «μαζικών δασμών» και δημιουργία «εμποδίων».

Προηγουμένως, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν σε μήνυμα του στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο είχε απειλήσει να εξαιρέσει τις ΗΠΑ από το καθιερωμένο ετήσιο κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v