Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πτώση για τον δείκτη MIB στο Μιλάνο. Κέρδη άνω του 1% για τον IBEX της Μαδρίτης. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εταιρικές ειδήσεις.

Ειδικότερα, η ιταλική UniCredit σχεδιάζει συγχώνευση με τη γαλλική Societe Generale. Σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη προσέγγιση, ωστόσο ο Γάλλος CEO της UniCredit φέρεται να προωθεί την ιδέα πολλούς μήνες.

Επιπλέον, η βρετανική Clydesdale and Yorkshire Bank γνωστοποίησε ότι ανέβασε την προσφορά της για την VirginMoney. Ενδεχόμενη συμφωνία θα δημιουργήσει την έκτη μεγαλύτερη πιστώτρια τράπεζα στη Μεγάλη Βρετανία.

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση μελετά την πώληση του 14,3% της Air France-KLM μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την AccorHotels. Σημειώνεται ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Accor Hotels εκδηλώνει ενδιαφέρον για την Air France- KLM.

Στο μεταξύ, η Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξη της υποστήριξε το κάλεσμα του Εμανουέλ Μακρόν για περισσότερη αλληλεγγύη εντός της νομισματικής ένωσης ενώ απέκλεισε ενδεχόμενο κούρεμα του ιταλικού χρέους.

Παράλληλα, οι πληροφορίες ότι η ΕΚΤ αγόρασε τον Μάιο μικρότερο μερίδιο ιταλικών ομολόγων σε σχέση με το σύνολο των μηνιαίων δαπανών που πραγματοποίησε υπό το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), προκάλεσε αντιδράσεις στην Ιταλία και οδήγησε σε πτώση το ιταλικό χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης MIB του Μιλάνου υποχώρησε 0,45% στις 22.009 μονάδες.

Στον αντίποδα, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,31% στις 388 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,51% στις 7.741 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,37% στις 12.770 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 1,22% στις 9.750 μονάδες.

Αντίστοιχα, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε ισχυρή άνοδο 1,76% στις 9.750 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1,2% στα 65,01 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,1% στα 1.297 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,3% έναντι του δολαρίου στο 1,1692 από 1,1658 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v