Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Το κλίμα παγκοσμίως έχει πάρει ώθηση από την άνοδο της αμερικανικής αγοράς. Στο επίκεντρο οι νέες κυβερνήσεις Ιταλίας και Ισπανίας, αλλά και οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. Σε υψηλό δυόμιση μηνών η Ασία. Με καθυστέρηση δύο ωρών η έναρξη στο Λονδίνο.

Θετικές κινήσεις σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από τα κέρδη στις αμερικανικές μετοχές χθες, την ώρα που οι νέες κυβερνήσεις σε Ιταλία και Ισπανία πιάνουν… δουλειά.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται 0,7% υψηλότερα, στη Φρανκφούρτη ο DAX ξεκίνησε συνεδρίαση με κέρδη 0,4%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,7%, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται 0,5% υψηλότερα ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται ανοδικά κατά 0,2%. 

Το χρηματιστήριο στο Λονδίνο δεν άνοιξε στην ώρα του. Με καθυστέρηση δύο ωρών ξεκίνησε συνεδρίαση με άνοδο κατά 0,2%.

Το κλίμα παγκοσμίως έχει πάρει ώθηση από την άνοδο της αμερικανικής αγοράς. Πάνω από τις 25.000 μονάδες επέστρεψε ο Dow Jones με πρωταγωνιστή της ανόδου τον τραπεζικό κλάδο. Έκλεισε με κέρδη 1,40%, ενώ ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,85% και ο Nasdaq κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ήτοι υψηλότερα 0,67%.

Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία ο Τζουζέπε Κόντε κέρδισε άνετα τη δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης, επιβεβαιώνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία. Την ίδια ώρα στην Ισπανία ο νέος Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έδωσε τα ονόματα του υπουργικού συμβουλίου. 

Στο επίκεντρο σήμερα και οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να δημοσιεύσει το εναλλακτικό σχέδιο για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων, στην περίπτωση που δεν πετύχει εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το BBC.

Σε νέο υψηλό δυόμισι μηνών ενισχύονται οι ασιατικές μετοχές, με στήριξη από τα οικονομικά θεμελιώδη, ενώ οι προσδοκίες για έναρξη περιοστολής του QE από την ΕΚΤ δίνουν ώθηση στο ευρώ και τις αποδόσεις των ομολόγων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v